Dogecoin Review 2020

Kryptovaluta begynte å bli populær med lanseringen av Bitcoin i 2008. Mer enn et tiår senere får flere og flere kryptovaluta utbredt oppmerksomhet og voksende lokalsamfunn. I denne artikkelen skal vi diskutere en slik kryptovaluta som har fått et massivt fellesskap på relativt kort tid: Dogecoin.

Hva er Dogecoin?

Dogecoin, en kryptovaluta som ble introdusert for moro skyld, ble lansert i 2013. Høydepunktet i denne kryptoen var at den brukte ‘Shiba Inu’, en hunderase som sin logo. Med mer enn halvparten av kryptokurver som er slettet fra markedet, lever DOGE fortsatt?

Ja, det er veldig mye. Selv om den opprinnelig var ment for å lage morsomme memes om logoen, har valutaen blitt fremtredende med sin plass på den 33. posisjonen i kryptovaluta -markedet i dag. Den totale kapitaliseringen av kryptovalutaen har til og med nådd så høy som 2 milliarder dollar på sitt høyeste. For øyeblikket ligger markedsverdien på Dogecoin på 225 millioner dollar.

Dogecoin er en gaffel av en annen fremtredende kryptovaluta Litecoin. Derfor vil eventuelle oppdateringer av Litecoin -protokollen senere bety en oppdatering i Dogecoin også. Siden starten har Dogecoin -investeringen gitt investorene en avkastning på over 300% i de tidlige stadiene.

I motsetning til andre kryptokurver, legger Dogecoin til rette for et relativt enkelt formål med å tilby peer -to -peer kryptovaluta -transaksjoner ved hjelp av blockchain -teknologi. Kryptovalutaen var opprinnelig ment å ha en hard cap på 100 milliarder tokens, men som nå er fjernet, og det er ingen grenser for tilbudet av Dogecoin.

Dogecoin -popularitet

Populariteten til denne kryptovalutaen kan også søkes fra det faktum at en rekke Dogecoin -spill har utviklet seg bak den. For eksempel er Doge miner 3 et ledig spill som har denne hunden som bygger en malm for å gå til månen.

Kryptovalutaen har også et stort fellesskap som støtter den. På Reddit har den mer enn 150 000 medlemmer. Kryptovalutaen har også blitt brukt som et verktøy for veldedige formål. I januar 2014 samlet dette samfunnet til og med inn 50 000 dollar i DOGE til det jamaicanske bobslaget, som ikke hadde råd til å gå til vinter -OL.

Hvordan gruve Dogecoin?

Dogecoin-gruveprosessen er delvis lik Bitcoin. La oss først gå over det grunnleggende og deretter sammenligne hvordan gruvedrift Dogecoin er litt annerledes enn Bitcoin.

I likhet med Bitcoin, opererer Dogecoin på en konsensusmekanisme. Så egentlig er det ikke et sentralt organ som skal overvåke eller godkjenne transaksjoner. Gruvearbeidere eller noder i nettverket utfører prosessen med å verifisere transaksjoner ved å løse komplekse matematiske algoritmer. Hvis maksimale gruvearbeidere bekrefter transaksjonen, anses det som legitimt. I tillegg til dette utfører gruvearbeidere også prosessen med å legge nye blokker til gamle blokker og fortsette blockchain. Til gjengjeld mottar gruvearbeidere belønninger i form av Dogecoins.

Forskjellen mellom Bitcoin og Dogecoin gruvedrift er algoritmen de opererer på. Mens Bitcoin fungerer på SHA -algoritmen, mens Dogecoin, som ligner på Litecoin, fungerer på Scrypt. Dette reduserer gruvekraften og deretter kostnadene knyttet til gruvedrift betydelig.

En annen signifikant forskjell er blokktiden for en ny blokk som skal legges til i den eksisterende blokkjeden. For tiden er denne tiden for Bitcoin blockchain 10 minutter, mens DOGE -gruvedrift bare tar omtrent 1 minutt.

Siden det er relativt enkelt å starte Dogecoin -gruvedrift, kan enhver node bli en DOGE -gruvearbeider. I motsetning til Bitcoin trenger man dessuten ikke tungt gruveutstyr. Dogecoin -gruvedrift kan til og med startes fra hjemmets fire hjørner på en datamaskin. Oppsiden til dette er belønningene som mining DOGE tilbyr. Å låse opp en blokk ville frigjøre 10.000 Dogecoins til gruvearbeideren. Mining Bitcoin gir ut en belønning på 12,5 BTC.

Dogecoin -gruvedrift har relativt mindre konkurranse og er også enklere å gruve i forhold til andre populære kryptokurver som Bitcoin eller Ethereum. Det eliminerer behovet for spesialisert gruveutstyr som ASIC -brikker og kan gjøres ved hjelp av GPU og CPU selv. Dette reduserer kostnadene for maskinvareutstyr som er nødvendig med Dogecoin -gruvedrift betydelig.

Hvor kan man kjøpe Dogecoin?

Overraskende nok, selv om Dogecoin rangerer i en av de 100 beste kryptovalutaene, er det bare en håndfull steder hvor du kan kjøpe Dogecoin. De fleste av disse børsene tilbyr heller ikke en direkte måte å kjøpe Doge på. Du bytter heller DOGE med en av de fremtredende kryptokurvene som Bitcoin eller Ethereum.

Noen av de populære børsene som tilbyr kryptoen på børsen, inkluderer:

  • Bittrex er en kryptovalutautveksling som tilbyr handelsparet DOGE til BTC. Dette betyr at du kan få DOGE ved å bytte BTC.
  • Endre NÅ tilbyr et bredt spekter av par for kjøp av Doge. Du kan velge forskjellige par som Doge/BTC, Doge/ETH, Doge/XRP, etc. Alt du trenger er DOGE lommebokadresse, og du kan umiddelbart motta Dogecoins.

Hva er den beste Dogecoin -lommeboken?

Det er flere alternativer tilgjengelig på markedet for å velge en lommebok for å lagre myntene dine, avhengig av dine krav.

  • Maskinvare lommebøker. Dette er de sikreste alternativene for å velge å lagre Dogecoins. Imidlertid er de et kostbart alternativ, og tilgjengeligheten til myntene dine blir begrenset i forhold til andre lommebøker. Noen alternativer for maskinvarelommebok tilgjengelig på markedet inkluderer Ledger Nano og Trezor.
  • Skrivebordslommebøker. Disse gjør det mulig å lagre dine private nøkler til Dogecoin på programvare som er lagret inne i den bærbare datamaskinen eller datamaskinen. Disse lommebøkene kan være sårbare for skadelig programvare eller hack -forsøk. DOGE-spesifikke skrivebords lommebøker inkluderer Multidoge.
  • Mobil lommebøker aktiver lagring av Dogecoins på mobilenheten din som Android eller iPhone. De er definitivt mer tilgjengelige og enklere å bruke, men utgjør en høyere risiko enn andre lommeboktyper. Eksempler på mobile lommebøker inkluderer Dogecoin mobil lommebok (for Android).

Dogecoin Memes

I 2013, etter den populære logoen, begynte memes av hunden å trende. Det startet med sosiale medier -plattformen Reddit og fortsatte trending også på andre medieplattformer. Faktisk blir Doge -memer så populære at det til og med har blitt rangert som “Toppmeme” i 2013.

Et av memene, Dogecoin -brød, ble massivt viralt på internett.

Elon Musk ser ut til å elske Dogecoin -memes også. DOGE -samfunnet gledet seg da han la ut et meme relatert til Dogecoin på Twitter:

Som svar på en online meningsmåling twitret Elon Musk også “Dogecoin kan være min favoritt kryptovaluta. Det er ganske kult.”

Siste tanker

Det som begynte som en spøk, holder Dogecoin nå millioner av dollar i sin markedsverdi. Videre har den et stort fellesskap som er begrenset til relativt få andre kryptoer, og det er styrken. Videre tilbyr den et ganske enkelt, men like verdifullt forslag til å overføre midler ved hjelp av et peer -to -peer blockchain -nettverk. Til tross for at de ikke har noen store nyheter, samarbeid eller oppdateringer til kryptoen, ser det ut til at spådommer for Dogecoin tyder på at grafen er en oppadgående bane.