Ethereum -transaksjoner stiger takket være DeFi Yield Farming?

Artikkel av: Motiur Rahman

Daglige transaksjoner på Ethereum -nettverket har svingt betydelig de siste årene. Februar 2018 var siste gang Ethereum postet tall på over en million transaksjoner hver 24. time. Til tross for variabiliteten, har Ethereums nettverk holdt et imponerende aktivitetsnivå konsekvent de siste årene, noe som har forankret den digitale valutaen som Bitcoins pålitelige sidekick. Imidlertid har Ethereum -transaksjoner de siste månedene skutt i været takket være desentralisert finansiering (DeFi) yield farming. Så mye at antall transaksjoner som utføres daglig på nettverket har konkurrert med resultatene for 2018, med mer enn 1,2 millioner Ethereum -transaksjoner per dag. Mine damer og herrer, vi har igjen nådd fase Ethereum 1 million!

Hva er DeFi Yield Farming

DeFi yield farming er alt raseri akkurat nå, men hva er det egentlig? I utgangspunktet er det bare en måte for de som eier krypto -eiendeler å “låne” ut sin krypto til oppstart i bytte mot mer kryptovaluta. Tokens som COMP og MakerDAO kjører på Ethereum -nettverket og tilbyr låntakere og långivere en beskjeden mengde tokens for å oppmuntre til kryptolån. Uten å gå for mye inn på hvordan det fungerer, er yield-oppdrett i hovedsak en måte for alle å bli utlåner og tjene noen enkle penger, utenom byråkratiet som vanligvis kreves for å komme inn i utlånsspillet. DeFi yield -oppdrett har eksplodert. Mange har tjent millioner, noen har mistet livssparingen, og flere og flere mennesker slutter seg til dille hver dag.

DeFi Yield Farming, Ethereum og Blockchain Trilemma

Så hva har DeFi krypto å gjøre med Ethereum? Mange av de mest fremtredende prosjektene som opererer i DeFi -rommet, for eksempel Compound og MakerDAO, bruker Ethereum -nettverket til å drive sine transaksjoner. Med det siste DeFi -vanviddet, har Ethereums fremtredende rolle virkelig gjort virksomheten til Ethereum -oppdrett. Dette har ført til en massiv økning i transaksjonsvolum over nettverket. Dette er ekstremt oppmuntrende for Ethereum -investorer fordi det betyr at (1) markedet for krypto vokser, og (2) Ethereums andel av det markedet vokser med det.

Noen farer lurer imidlertid fremover i nær fremtid for Ethereum -gården. For å forstå problemene må vi sikkerhetskopiere litt. For noen år siden oppfant grunnleggeren av Ethereum, Vitalik Buterin, begrepet “Blockchain Trilemma.” Buterin hevdet at blockchain -teknologi bare kan ha to av følgende tre funksjoner: (1) sikkerhet, (2) skalerbarhet og (3) desentralisering. Hvis teorien holder, hvis et blockchain -nettverk som Ethereum har robust sikkerhet og ekte desentralisering, kan det ikke være skalerbart, det vil si at det ikke kan håndtere transaksjonene som vil følge noen form for masseadopsjon av blockchain -teknologi.

I tråd med grunnleggerens formel ser det ut til at gårdsnettverket for Ethereum nå lider av mangel på skalerbarhet. Når vi kommer tilbake til DeFi’s effekt på Ethereum, har den nesten eksponentielle veksten i transaksjonsvolumet som skjer på nettverket på grunn av DeFi -mani, fremhevet noen problemer med Ethereums skalerbarhet. Viktigst av alt, nettverkets transaksjonsgebyrer har skutt i været sammen med nettverkets økte bruk. Nylig, Blokkstol rapporterte at den 1. september var gjennomsnittlig avgift for en transaksjon på Ethereums nettverk hele 11,75 dollar. Median transaksjonen var ikke langt bak, og kostet handelsmenn 6,34 dollar. Økningen i transaksjonsgebyrer gir mye mening når det gjelder grunnleggende tilbud og etterspørsel – etter hvert som etterspørselen etter transaksjonskontroll vokser, vil prisen for å bekrefte den transaksjonen øke.

Konklusjon

Slike høye transaksjonsgebyrer er ganske enkelt ikke skalerbare, spesielt hvis de fortsetter å øke etter hvert som nettverket blir mer og mer overbelastet. Ethereum har jobbet med løsninger på sine skalerbarhets- og transaksjonsgebyrproblemer i form av Ethereum 2.0, som lanserte fase 0 25. august 2020. Ethereum -teamet må imidlertid forsterke neste generasjon av sitt nettverk, som problemet av ublu transaksjonsgebyrer ser fortsatt ut til å plage Ethereum -fellesskapet, noe som fremgår av gebyrene som ble registrert 1. september. Som med alle kryptotyper, vil bare tiden vise om DeFi yield farming er et bærekraftig foretak, men belastningen det har lagt på Ethereums nettverk bør være en lærdom for alle kryptoentusiaster at det fortsatt er mye som må utarbeides før blockchain -teknologien kan gi masse skalerbarhet. Vi har nådd 1 million Ethereum, men vi er langt fra målstreken.

Om forfatteren:

Motiur er frilansskribent og digital markedsføringsspesialist med base i Stockholm, Sverige. Han startet sin karriere som SEO -ekspert tilbake i 2011 og fant sin interesse for Crypto og Blockchain -rommet senere i 2016.