Mt Gox Deadline Chaos: Brukere som tar fly til Tokyo for refusjon

Mt Gox sivil rehabilitering

Historiens største sivile rehabilitering: Mt Gox begynner for tiden i morgen etter at fristen for 22. oktober for innlevering av sivile rehabiliteringskrav passerer.

Prosessen har vært litt urolig. Etter å ha søkt om insolvenskrav i 2015, mange gjennom Kraken, blir de for øyeblikket bedt om å begjære sivil rehabilitering igjen.

Problemet med refusjonsprosessen

Problemet er at disse år gamle hendelsene har blitt glemt av de fleste. Online pålogginger og passord huskes ikke. Få vet til og med nøyaktig hva online logging, den ene for Mt Gox, den for insolvenskravet, eller noe annet.

Mange har blitt tvunget til å sende med post fordi du av ukjente årsaker ikke kan sende PDF-programmet til den nå gjenopplivede [e -postbeskyttet]. Så en bølge er på gang for noen, og dette forvandler seg til et mareritt for noen mennesker.

Folk rådes til å ikke gå personlig fordi tenk hvis tusenvis av mennesker plutselig dukker opp på Mt Gox kontorer i Tokyo for å legge papirapplikasjonen gjennom brevkassen. Likevel Nobuaki Kobayashi, den Mt Gox Rehabiliteringsforvalter, sier i en e -post:

“Ved en sjanse for at du sender inn et bevis på krav ved hjelp av frakoblet metode, må du sørge for at beviset for rehabiliteringskrav må være mottatt av rehabiliteringskontorets kontor før utløpet av perioden for innlevering av rehabiliteringskrav (dvs. senere enn 22. oktober 2018 (japansk tid). ”

Hva er prosessen

En enkel lesning av det tyder på at posten må ankomme kontorene deres rundt 17.00 Japanstid 22. oktober. Det er gjort samme antall søknader fra overalt i verden, men det kan være veldig vanskelig å garantere levering innen den dagen.

Logisk sett vil du regne med at de vil vurdere alle søknader datert før 22. oktober som arkivert innen fristen, men noen ganger passer ikke logikk og lov, så byråkrati kan komme i transitt.

I så fall kan det være at alle innlegg som ble mottatt etter den 22. kanskje må registrere på nytt gjennom en sen kravsprosess. Til tross for at hvem vet, kanskje sinnets nærvær vil seire.

Når hver av disse søknadene er laget og behandlet, må Kobayashi deretter distribuere til titusenvis av goxere $ 1,5 milliarder dollar og krypto, med $ 500 millioner av det i fiat og omtrent $ 1 milliard av det i 140 000 BTC og 140 000 BCH.

Kraken kommer inn i bildet

Det er sannsynligvis at alle disse midlene vil bli distribuert gjennom Kraken, noe som betyr at alle goxers kanskje må slutte seg til dem hvis de ikke allerede har gjort det. Kraken uttalte:

“Vi jobber med rehabiliteringsforvalteren for å gi utbetalingsstøtte til Kraken -klienter. 5. oktober 2018 utførte Kraken en memorandumavtale med rehabiliteringsforvalteren angående fremtidig støtte fra Kraken. Detaljene om Krakens støtte er imidlertid ennå ikke bestemt. “

Hvor raskt de beveger seg nå gjenstår å se, men nesten fem år siden likvidasjonen ble erklært, kan denne saken nå ha nådd det stadiet hvor det er nødvendig med siste berøring for sirkulasjon.

Scenariet

Kobayashi har solgt BTC og BCH for 500 millioner dollar. Det er fiat -verdien for alle kryptoer og fiat -beholdninger MT Gox på likvidasjonstidspunktet med en BTC fast til en pris på rundt $ 400.

Med andre ord, hvis Mt Gox hadde ikke vært konkurs på den tiden, ville det ha trengt bare 500 millioner dollar for å betale hver eneste av kundene alt de skulle betale.

Det betyr at 1 milliard dollar er i fortjeneste. Det har blitt beholdt i BTC og BCH, hvor enkeltpersoner kan velge om de trenger det tilbake i krypto eller i fiat.

Så er det ytterligere $ 250 millioner dollar i bitcoin og bitcoin-kontanter som har blitt konvertert til fiat og er slags ring-inngjerdet for å dekke krav eller motkrav Mt Gox hadde med andre virksomheter som er omstridt og som ikke er knyttet til insolvens.

Så alt er endelig på plass nå for at 1,5 milliarder dollar skal gis tilbake. Når gjenstår å se. Dette året ser usannsynlig ut da de gjør de siste forberedelsene, men rundt begynnelsen av 2019 kan det virke sannsynlig.

Hvordan markedet vil bli påvirket gjenstår å se. De fleste har fullstendig avskrevet disse Mt Gox beholdninger, men nå som det ser ut til at de virkelig kan få 3x fiat -summen de trodde de tapte, kan noen bli begeistret og burde seriøst tenke på det som en fin belønning.

Hva de vil gjøre med det, vet ingen. Det er rundt 10 000 individer involvert, så noen kan trenge fiat, noen kan fortsette å holde. Noen som mottar fiat kan gjøre det til krypto.

Gjør det kanskje til en munter avslutning på en forferdelig serie med hendelser, som nå etter mange års tvangseier er mange i fortjeneste og ganske mye.

Så ta opp det spørsmålet igjen om historien vil vurdere MT Gox som djevelen, eller kanskje tross alt som engelen som startet bitcoin -økonomien når få var ivrige etter å gjøre som sådan eller fortsette å gjøre det slik uansett hvor lang tid de gjorde.

Noe som kan avhenge av hvordan denne spredningen utvikler seg, med en betydelig del av en hel generasjon som for tiden opplever en virkelig unik prosess som gjør hele denne kryptoscenen ganske enkelt litt mer spennende.