The Story of Earn.com, en Blockchain -oppstart som ble kjøpt opp av Coinbase

I april 2018, Coinbase kjøpte Earn.com en San Francisco -basert oppstart for rundt 100 millioner dollar. Earn.com grunnlagt i 2013 som 21.co har en interessant historie om hvordan de kom seg ut av en gjeld på 80 millioner dollar og deretter solgte selskapet for nesten 100 millioner dollar til Myntbase. Administrerende direktør i Earn.com begynte i Coinbase som CTO, og andre ansatte ble også overført til Coinbase. Fra en hitoppstart av gruvedrift til å bli det første sosiale-kommersielle nettverket, er Earn.coms reise uten like.

Gjenoppliving av 21.co som Earn.com

Earn.com ble grunnlagt av Balaji Srinivasan, Daniel Firu, Lily Liu, Matt Pauker, Nigel Drego og, Veerbhan Kheterpal i 2013 som en oppstart som solgte bitcoin mining hardware. Opprinnelig så selskapet stor suksess og klarte å få investeringer til en verdi av 120 millioner dollar. JegI 2014 da bitcoins pris krasjet, så selskapet en enorm nedgang og slet med å generere inntekter. Dette skjedde også med andre bitcoin gruveselskaper, inkludert Hashfast, Cointerra, Alydian, Aquifer og mange andre.

Selv om Balaji var med på å grunnlegge oppstarten, men han var ikke involvert i det operativt, jobbet han på den tiden i Andreessen Horowitz som generalpartner. I 2015 ble Balaji Srinivasan utnevnt til ny administrerende direktør i selskapet, Balaji hadde en veldig tøff jobb i hånden. I følge ham, da han ble utnevnt til administrerende direktør, hadde han begrenset kapital, og han måtte komme med et nytt produkt snart. Ved hjelp av det nye teamet kom de på en idé om en betalt e -postadresse der en kommersiell e -postavsender ville betale leseren i digital valuta for sin tid. Dermed ble Earn.com til. Earn.com var vellykket, og det tjente millioner av dollar i inntekter. Tusenvis av mennesker registrerte seg på earn.com for å tjene gratis kryptovaluta.

Det Balaji gjorde med 21.co var bemerkelsesverdig, på mindre enn to år klarte han å snu en oppstart som var på randen av konkurs til en gevinstvirksomhet på flere millioner dollar. I et intervju med CoinDesk Balaji beskrev Earn.com som det første kommersielle sosiale nettverket, ”som kombinerer elementer fra LinkedIn og Amazon.

Sucess of the Earn.com tiltrukket mange øyne fra kryptoindustrien. Coinbase og Earn.com var lenge i samtaler om en avtale, men i april 2018 kjøpte Coinbase Earn.com.

Balaji Srinivasan, administrerende direktør som forandret alt.

Balaji SrinivasanBalaji Srinivasan

Balaji er en av de mest respekterte teknologene innen kryptofeltet og regnes som en av teknologiindustriens sanne originalister. Han har lang erfaring på området før han grunnla earn.com, han jobbet som general partner i Andreessen Horowitz. Og før det var han CTO i Councyl, hvor han tjente Wall Street Journal Innovation Award for Medicine. Balaji har en BS, MS og Ph.D. i elektroteknikk. Han har også undervist i data mining, statistikk og blockchain -kurs ved Stanford.

Med sin innovative tenkning og erfaring, han klarte å grave ut 21.co fra $ 80 millioner gjeld og gjorde den til en svært lønnsom virksomhet. Ifølge bransjeeksperter er det å kunne utnevne Srinivasan til CTO den viktigste prestasjonen ved oppkjøpet av denne Coinbase. Imidlertid sluttet Srinivasan fra Coinbase i mars i år under henvisning til personlige årsaker.

Earn.com ervervet av Coinbase

I april 2018 kjøpte Coinbase Earn.com, og Balaji Srinivasan vil lede det tekniske teamet som CTO for selskapet. I en blogg på nettstedet deres, beskrev Coinbase planene om hvordan de skal utvide Earn.com. Og han nevnte også at Coinbase planlegger å doble Earn.com -virksomheten.

I et intervju til Techcurch.com Srinivasan sa at med brukerbasen til Coinbase og ressursene de har kan Earn.com slå 100 millioner dollar i GMV i løpet av det neste året eller så. Coinbase har tidligere kjøpt mange oppstart med blockchain analytics oppstart Neutrino som den siste.

Coinbase blir sakte en plattform for alle blockchain-teknologirelaterte tjenester ved å anskaffe oppstart og utvide dem, men å kjøpe Earn var en av deres største prestasjoner.

Før han kjøpte Earn, tok Coinbase sammen Emilie Choi fra LinkedIn for å lede nye oppkjøp og partnerskap. Hvem hjalp til med dette oppkjøpet. De ansatte også tidligere kommunikasjonsdirektør på Facebook og Twitter, Rachel Horowitz. Totalt har Coinbase anskaffet 12 organisasjoner.

Ytelse av tjene under Coinbase

Brian Armstrong, administrerende direktør i CoinbaseBrian Armstrong, administrerende direktør i Coinbase

Det er bare ett år siden Coinbase kjøpte Earn, og så langt øker brukerne for Earn bare rundt om i verden. Det er vanskelig å anslå virksomhetens fremtid, men ifølge mange eksperter og tidligere CTO for Coinbase Srinivasan har selskapet potensial til å bli den største sosial-kommersielle plattformen i verden de kommende årene.

For noen måneder siden i mars, avsluttet Srinivasan Coinbase som CTO. I en serie tweets sa han at han ønsket å ta litt fri og komme i form igjen. Det nevnte han også under Coinbase har Earn stengt på over 200 millioner dollar.