Bitcoin Halving og Ethereum 2.0 gir store endringer for Crypto Miners

Hvordan Bitcoins tredje halvering, lanseringen av Ethereum 2.0 og COVID-19-pandemien påvirker krypto-gruveindustrien. Selv om det har gått over to måneder siden halveringen skjedde på Bitcoin -nettverket, er krypto -gruveindustrien fremdeles på vei fra det hektiske tempoet i hendelsene som har fulgt etter. Berg -og -dalbanen for hasjpriser har gjort at Bitcoin (BTC) og Ether (ETH) -prisene har steget samtidig som de provoserer blandede følelser blant krypto -gruvearbeidere.

COVID-19-pandemien har også satt sitt preg på bransjen, og har tvunget dusinvis av bassenger til å enten slå av eller flytte fokuset fra Bitcoin, med sine økende gruveproblemer, til mindre kompliserte altcoins som følger Big Daddy for krypto.

Den forestående lanseringen av Ethereum 2.0 gir stoff til ettertanke for alle gruvearbeidere i deres bestrebelser på å opprettholde lønnsomheten i lys av utfordringene for gruvedriftsmarkedet. Etter at Bitcoin -halveringen og begynnelsen av koronaviruspandemien startet, ble private gruvearbeidere slitt, men store produsenter ble også berørt. Vil den kommende Ethereum -oppgraderingen forverre situasjonen for produsenter av gruveenheter, eller er det bare en milepæl som vil være lett å tilpasse seg?

Færre, men fortsatt i virksomhet

Bitcoin -halveringen resulterte i en alvorlig rensing i gruvemarkedet, med små gruvearbeidere som mistet all følelse av å bli værende, men nær utryddelse av private gårder ble ikke fulgt av en betydelig reduksjon i store bassenger..

Alejandro De La Torre, visepresident for Poolin gruvebasseng, uttalte at 15% til 30% av private gruvearbeidere som produserer Bitcoins hash -rate er under enormt press for å forbli flytende og gradvis stenge. Det forventes også en nedgang på opptil 20% i hasjhastigheten på kort sikt, med et gjennomsnittlig daglig fall på 6,5%. Totalt sett ser hasjhastigheten ut etter halveringen fra høyder på 135 eksahash per sekund til 98 EH/s, eller en nedgang på 27%. Men det påvirket ikke interessen for kryptokurrency, ettersom institusjoner strømmet inn i derivatmarkedet, med åpne alternativer for Bitcoin som økte med 1200% over to uker.

Den kinesiske faktoren i det statistiske feltet kan ikke ignoreres – Kinesiske puljer utgjør opptil 65% av hele Bitcoins hash -rate. Pandemien har hatt sin innvirkning på den lokale gruveindustrien, og tvinget mer enn 40 produksjonsanlegg til å stoppe leveranser. Forsinkelsene har hatt stor effekt på alle gruvearbeidere, ettersom eldre versjoner av gruverigger ikke kunne erstattes med nyere utstyr som kunne ha økt hasjhastigheten og kompensert for den halverte belønningen og økte vanskelighetsbehov.

Nedgangen i prisen på Bitcoin i mai fra 10 500 dollar til 8 10000 dollar gjorde at nesten 2,3 millioner Antminer S9 gruverigger ble stengt, noe som tydelig gjenspeiles i fallet i hasjpriser fra Kina, der det meste av gammelt gruveutstyr ble ulønnsomt og ble solgt for skrap.

Ikke alt er ille

Selv om den raske spredningen av koronaviruspandemien i begynnelsen av 2020 påvirket forsyningskjeder og stoppet driften av store gruveutstyrsprodusenter, varte avbruddet ikke lenge, ettersom selskaper i Kina og Sør -Korea – hjemmet til de største produsentene – raskt gjenopptok leveransene . Bitmain lanserte leveranser fra Malaysia av chipsene produsert i Taiwan og Korea, mens Whatsminer rykket ut en ny modell på markedet for å kompensere for tapt tid og fortjeneste.

Etter å ha gjenopptatt virksomheten i februar, kunngjorde Hangzhou-baserte Canaan også lanseringen av AvalonMiner 1066 Pro, den siste brikkemodellen som har en datakraft på 55 terahash per sekund.

Powerry, en gruveoperatør for kryptovaluta med 100 megawatt kapasitet, kunngjorde utvidelsen av mulighetene sine ved å legge inn en bestilling på 20 millioner dollar for ny gruvedrift. Utstyret vil bli levert av Bitmain og MicroBt, mens driften av gården vil bli overlevert til Genesis Minings foretakskrypto-mining-farm-programvare HEXA.

Det er dermed mulig å konkludere med at selv utvidelsen av pandemiens virkninger på verden ikke vil ha en vesentlig innvirkning på produsentene av gruveprogramvare, som vil være under press for å levere flere nye gruverigger til gruvearbeidere som ønsker å holde tritt med industriens krav . Det meste som kan forventes i tilfelle en annen bølge av pandemien er forsinkelser i leveransen og økte utstyrspriser, som produsentene bare ville ha fordeler av.

Pandemien har ikke påvirket driften av de største kinesiske gruvedriftene, ettersom eventuelle forstyrrelser ville ha undergravet Bitcoin -nettverks hash -rate. Men selv det verste scenariet med en nedleggelse i Kina vil sannsynligvis ikke føre til alvorlige tap, ettersom andre gruvearbeidere vil gripe muligheten og holde hasjraten stabil. Et mulig fall i hash -raten for store valutaer på grunn av nedleggelse av kinesiske gårder vil føre til at digitale penger blir omtrent dobbelt så enkle å gruve, og lønnsomheten til gruvedrift vil doble.

Hva med Ether og altcoins?

På den ene siden kan volatiliteten til altmynter spille i hendene på gruvearbeidere. Med stigningen i prisen på Bitcoin, sporer andre digitale eiendeler det enda raskere, og forbedrer dermed økonomien i produksjonen betydelig.

Eksperter tror at Bitcoin vil forbli den mest egnede kryptovalutaen for gruvedrift på lang sikt, til tross for halveringen, fordi prisen er mer stabil enn altcoins, noe som kan devaluere kraftig. De som fortsatt er villige til å bli i gruvespillet, kan velge sikrere eiendeler med høy likviditet og kapitalisering, for eksempel Litecoin (LTC) og Dash.

Rashit Makhat, medgründer av Powerry, uttalte: “Som et resultat av halveringen av Bitcoin-blokken som fant sted 11. mai 2020, ble blokkbelønningen […] halvert. For å holde seg i forkant på markedet, må gruvearbeidere raskt oppdatere utstyrsflåten sin. De mest populære maskinene frem til 2020 – S9 sluttet å være lønnsomt for gruvearbeidere fra nesten hvilken som helst region, inkludert regioner med lave energikostnader, for eksempel Kina. ”

Migrerer, er vi?

Prisen på BTC ser ut til å være liten trøst for mange, ettersom Valarhash – som driver noen av Kinas største gruvebassenger – bestemte seg for å gå over til altcoin -gruvedrift.

Til tross for den siste 33% økningen i Bitcoins hash -rate, sank Valarhash sitt bidrag til nettverket fra 4000 til 200 petahash per sekund i mars. Selskapets gruvebassenger Bytepool og 1THash, som på et tidspunkt sto for 9% av den totale Bitcoin -hash -raten, har fått behandlingskraften omdirigert til andre mynter.

Overgangen til altmynter kan kreve en betydelig oppgradering av gruvegårder. Investeringer i utstyr for gruvedrift ETH og LTC har lengre tilbakebetalingsperioder sammenlignet med BTC -gruveutstyr. Gruvedrift ETH og LTC krever høyere driftsmarginer, og utstyret er dyrere. Skrypt-baserte altmynter som LTC kan ikke konkurrere med Bitcoin når det gjelder lønnsomhet og avkastning på investeringen. Som sådan er det lite sannsynlig at den kommende overgangen til Ethereum til bevis for innsats vil føre til en revolusjon for industrien.

Gruvearbeidere og produsenter flyter fortsatt

Til tross for de tekniske tilbakeslagene ved halveringen, vil Bitcoin sannsynligvis forbli den foretrukne kryptovalutaen for gruvedrift i årene som kommer. Hovedårsaken er den relative stabiliteten til prisen i forhold til altcoins, som er altfor ustabile til å være pålitelige som profittfastsettende eiendeler.

På lang sikt vil gruvearbeidere bli mindre avhengige av hendelser som halvings. Med utviklingen av myntens infrastruktur vil belønningen for behandling av transaksjoner på nettverket øke og kan over tid overstige belønningen for å finne blokker.

Når det gjelder produsentene, vil de fortsette å skaffe utstyr og tilby både attraktive priser og oppgraderinger for å holde seg flytende og tilpasse seg de raskt skiftende kravene til forskjellige nettverk.

Kilde