Ethereum Name Service (ENS) – Forklaret

La oss forstå Ethereum Name Service (ENS)

Har du alltid synes det er vanskelig å huske lange navn? Har alltid hatt det vanskelig å huske din bankkontonumre? Har du alltid hatt det vanskelig å huske folks telefonnumre? Jeg vedder på at du vil finne det enda vanskeligere å huske andres offentlige adresse når du begynner å handle på den digitale valutaplattformen. Ikke tro oss? Hvor flink tror du at du ville bli ved å huske en offentlig adresse med skjemaet ‘0x4dee62c504801’? Dessuten, hvor godt husker du mange slike offentlige adresser? Enkelhet går alltid langt. Ville det ikke vært lettere å huske en adresse som ‘bitcoinadvert.eth’? Vi vedder på at det ville være.

De Ethereum Name Service gir deg den perfekte plattformen for å gjøre livet ditt enklere. Det slipper behovet for å kopiere eller skrive inn lange heksadesimale adresser. Det tilbyr sine brukere en sikker og desentralisert metode for å adressere ressurser. Denne adressen kan gjøres på blockchain og av den bare ved å bruke veldig enkle, lett å huske, lesbare adresser.

De Ethereum Name Service er bygget på Ethereum -blokkeringen ved hjelp av smarte kontrakter, og dermed må du gå gjennom smerten til en usikker DNS -system. Ethereum -navnet du skriver inn vil fungere akkurat slik eieren har tenkt det.

Apper som støtter Ethereum Name Service

Det er flere apper som støtter Ethereum Name Service. Utvalget av mobile lommebøker som støtter denne navnetjenesten inkluderer Krypteringsleser, imToken, Leth, og Status. Utvalget av stasjonære lommebøker inkluderer MetaMask, Tåke, MyCrypto, og MyEtherWallet. Det andre brede utvalget av apper inkluderer Aragon, Bitfinex, Etherscan, Navn Bazaar, og Sverm.

Distribuert

Både infrastruktur og styring av Ethereum Name Service er fullstendig distribuert. Det er det som gjør det til en så attraktiv funksjon for sine kunder og brukere. Alle som ønsker å få et domenenavn på .eth kan få det for seg selv ved ganske enkelt å delta i en auksjonsprosess. Denne auksjonen formidles av blockchain, og den hjelper deg med å sikre et.eth -domene for deg selv på en enkel rotfri måte.

Navneauksjoner på Ethereum Name Service (ENS)

Navnauksjonene finner sted i tre etapper. Det første trinnet innebærer åpning av en auksjon for et domenenavn som noen ønsker å kjøpe. De legger deretter et bud på det. En tre dagers timer er deretter satt på dette domenenavnet, slik at andre kan få et vindu for å by på det samme domenenavnet. Budopplysningene er skjult i løpet av dette tre dagers vinduet, og ingen kan vite beløpet du byr eller hvilket bestemt domenenavn du byr på.

Etter at timeren på 3 dager er over, anses auksjonen for å være over, og deretter blir det avslørt en 2 -dagers avsløringsperiode der alle avslører detaljene i budet sitt. Hvis du ikke fullfører dette trinnet, blir du fjernet fra auksjonsprosedyren. På slutten av denne 2 -dagersperioden er høyestbydende vinneren og nå eieren av domenenavnet de budde på. Beløpet de til slutt ender opp med å betale er imidlertid ikke det eksakte beløpet som er plassert, men beløpet til den nest høyeste budgiveren. Alle andre som tapte på domenenavn tilbakebetales beløpet for budene, men et gebyr på 0,5% trekkes fra.

Hvor å registrere et domenenavn for auksjon

Du vil kreve en Ethereum -nettleser og en digital valuta lommebok for å komme i gang med dette trinnet. Så før du begynner med trinnene nedenfor, må du sørge for å sikre deg både en Ethereum -nettleser og en digital lommebok.

Den offisielle dApp for registrering av et domenenavn for auksjonsprosessen er r.ens.domener. En annen åpen kildekode -løsning for å registrere det nødvendige domenenavnet ditt er Min Ether -lommebok. En annen populær lukket kilde løsning for samme formål er ETH Tools ’ENS -integrasjon. Bare besøk disse nettstedene, og de har en enkel å følge fremgangsmåten som hjelper deg i hvert trinn og lar deg registrere deg for et domenenavn du ønsker. Alle disse grensesnittene er veldig brukervennlige og bruker for det meste en enkel prosess for å skrive inn ønsket domenenavn, slå opp om det er tilgjengelig for budgivning, og angi deretter beløpet du ønsker å by på i tilfelle domenenavnet er tilgjengelig, og klikk deretter på en knapp for å legge budet på det.

Lengre

For mer detaljert informasjon om denne tjenesten, besøk deres offisielle nettsted på Ethereum Name Service. De tilbyr også en detaljert og nøye sammensatt del av FAQ som ville besvare nesten alle tvil og spørsmål angående alle områder av denne tjenesten.