Stablecoins: Crypto Market Solution For Sending Stable Payments

Stablecoins ble opprinnelig brukt som en måte å unngå store prissvingninger i kryptovalutaer med høy volatilitet, men har siden blitt en kritisk hjørnestein i kryptomarkedet. Markedet domineres av en stablecoin kalt Tether, men på grunn av sin popularitet er flere forskjellige stablecoins nå tilgjengelige på markedet i dag, og tilbyr både konkurranse og alternativer til Tether.

Denne guiden vil forklare alt det er å vite om den pågående stablecoin -invasjonen, slik at du kan avgjøre om fordelene med desentralisert valuta oppveier fordelene med fiat -valuta. I tillegg vil vi forklare hvor stabile mynter som er forskjellige fra andre vanlige kryptokurver som Bitcoin og hvordan disse nye teknologiene revolusjonerer verden av finansielle transaksjoner.

Hva er Stablecoins? En introduksjon til det verdistabile krypto-aktivaet

Stablecoins er digitale eiendeler med ekstremt lav prisvolatilitet, noe som gir dem det “stabile” navnet. Stablecoins er designet for å knyttes en til en med andre stabile eiendeler, for eksempel USD, ved å bli støttet av faktiske dollar eller andre pålitelige eiendeler. Andre typer stablecoins er avhengige av en kryptovaluta basert algoritme for å opprettholde en stabil og konsistent pris per mynt.

Stablecoins ble utviklet på grunnlag av at investorer vil trenge en digital erstatning for den globale reservevalutaen i dollar, i tillegg til at de krever en eiendel som ikke svinger i verdi vesentlig for å kunne brukes til finansielle transaksjoner.

For eksempel ble Bitcoin designet for å være det første noensinne-til-node-systemet for digitale kontanter noensinne, men fordi prisen per BTC endres så ofte og med et så stort beløp, kan verdien av Bitcoin som sendes endres når den mottas, noe som gjør den uegnet for betalinger og andre finansielle transaksjoner.

Bitcoin er i stedet ideelt som en butikk av verdi, så alternativer ble utviklet med forskjellige attributter. Noen kryptovalutaer valgte å integrere tilleggsfunksjoner, for eksempel smarte kontrakter, mens eiendeler som Tether ble opprettet med den hensikt å være stabile.

Tether er den mest kjente og mest omsatte stablecoin på markedet i dag, men merkevaren og morselskapet er omgitt av kontrovers, og legger til risiko for selve stablecoinet som ikke eksisterer hos flere konkurrenter som nylig har blitt populære og begynt å fange opp til den ledende Tether -kommandoer.

I likhet med Tether er de fleste stablecoin -kryptovaluta -eiendeler sentralisert og kontrollert av en tredjepart i motsetning til Bitcoin og Ethereum som er fullstendig desentralisert. Dette gjør hvilket morselskap eller konsortier som står bak hvert prosjekt spesielt kritisk når det gjelder å velge hvilke stallmynter som skal plasseres i.

Hvordan fungerer Stablecoins? Hvordan oppnår de varemerkestabiliteten?

Stablecoins fungerer på en rekke måter, avhengig av hvilken type mynt det er snakk om. Flertallet av stablecoins i kryptokurrencymarkedet støttes direkte av amerikanske dollar, slik at hver mynt oppnår stabilitet kontinuerlig.

Noen stablecoins støttes av andre eiendeler med større stabilitet, for eksempel eiendom, gull og mer. Det er også en delmengde av kryptokurrency -sentriske stablecoins som er avhengige av en unikt designet algoritme som administrerer stablecoins prissvingninger.

Hvorfor bruke Stablecoins? De mange og voksende bruksområdene for stablecoins

Stablecoins har dusinvis av brukstilfeller i dagens kryptokurrencymarked, men de begynte for mange år siden som en måte å unngå spesielt voldsomme kryptodynder i pris. Fiat -krasjer er ekstremt sjeldne, men ikke umulige, noe som gjør at stablecoins støttes av fiat -valutaer som dollar, en måte å unngå volatilitet på kryptokurrencymarkedet er beryktet for.

Kryptoinvestorer ville bytte sine Bitcoin, Ethereum eller andre altcoins for stablecoins som Tether eller USD Coin når volatiliteten tok seg opp og prisene begynte å krasje. Når Bitcoin -prisen går opp igjen, flytter investorer deretter trygt sin kapital fra stabile mynter tilbake til kryptokurver med høyere risiko.

Stablecoins tilbyr også en måte å foreta betalinger eller sende midler digitalt ved hjelp av krypto -eiendeler, men sikrer at prisen forblir konsistent mens transaksjonen finner sted. Bitcoin -blokkbekreftelser tar så mye som ti minutter, og ikke hver blokk blir bekreftet med en gang. Dette gir god tid til at prisen endres dramatisk når eiendelene når målet fra de ble sendt. Stablecoins lindrer dette problemet, noe som gir mulighet for grenseoverskridende betalinger, store overføringer av kapital og generelle betalinger som er mye mer egnet.

Til slutt har stablecoins andre interessante bruksområder etter hvert som kryptovalutaindustrien utvikler seg videre. DeFi eller desentralisert finansbevegelse har gjort stablecoins ekstremt attraktive for den gjennomsnittlige investoren.

Tidligere var det å eie stablecoins ikke en måte å tjene penger på. I motsetning til Bitcoin eller Ethereum som vokser i verdi over tid, forblir stablecoins alltid bundet til dollaren. For alltid 1 dollar gir det ingen positive investeringer i det hele tatt. Imidlertid kan stablecoins stakes eller brukes som likviditet i DeFi -applikasjoner, noe som ofte kan gi investor et avkastning eller avkastning på stablecoins som er bundet i søknaden.

Typer Stablecoins: Hva du trenger å vite

Det er nå over 40 forskjellige kryptokurrency -stablecoin -prosjekter tilgjengelig på kryptomarkedet, som hver tilbyr sitt eget utvalg av funksjoner og unike fordeler. Av de 40 pluss -tokenene der ute, er de først og fremst delt videre i følgende kategorier.

Fiat-støttede stablecoins

Fiat-backed stablecoins er, som navnet antyder, støttet av fiat-valutaer som dollar, euro eller yuan. Fiat -valutaer er ekstremt lav volatilitet sammenlignet med krypto- eller aksjemarkedsstandarder, noe som gjør dem “stabile” i investorens øyne. Selve dollaren er ustabil og svinger i konverteringsfrekvensen mot andre valutaer, men $ 1 i seg selv forblir alltid på $ 1. Derfor, hvis en stablecoin støttes en til en med dollaren, vil den alltid forbli omtrent på en dollar per mynt.

Vanligvis, men ikke alltid, tilbyr denne typen stablecoin også brukerne muligheten til å innløse stablecoin for en tilsvarende fysisk dollar, ettersom hver mynt skal være støttet av en fysisk dollar i selskapets statskasser.

Krypto-støttede Stablecoins

Crypto-backed stablecoins er systemer designet som bruker en kryptovaluta for å motvirke den høyere volatiliteten til en annen. En bestemt mengde kryptokurrency vil bli låst inne i samsvar med forsyningen av stablecoins, noe som sikrer stabiliteten.

Vare-støttede stablecoins

Stablecoins støttes noen ganger av andre eiendeler utenfor fiat -valutaer. Dette er oftere enn ikke gull, men andre varer brukes til dette formålet. Tilførselen av stablecoins ville være knyttet til mengden varer i reserve, og opprettholde en stabil pinne.

Algoritmiske Stablecoins

Denne typen stablecoin styres av en unik kodet algoritme som opprettholder en streng prosess for å sikre stabilitet, kontra å bli støttet av en annen eiendel eller fiat -valuta. I hovedsak kan bruk av smarte kontrakter med desentraliserte plattformer autonomt støtte stablecoin -eiendeler.

Liste over Stablecoins som for øyeblikket er tilgjengelig på kryptomarkedet

Med tanke på hvor mange forskjellige stablecoins det er tilgjengelig i dag på markedet, og de mange forskjellige typene, er det for mange forskjellige stablecoins å liste individuelt, men her er en liste over de mest populære og mest omsatte stablecoins på markedet i dag.

Tether (USDT)

Tether er den desidert største aktøren i stablecoin -markedet, og har det største tilbudet og markedsverdien. Det er for tiden den tredje rangerte kryptovalutaen totalt sett, bak bare Bitcoin og Ethereum. Det alene burde gi et visst perspektiv på stablecoins markedsandel.

USDT er halvparten av mange basehandelspar mot Bitcoin og altcoins på de fleste kryptovaluta -børser, spesielt de som ikke har en fiat -gateway og tillater USD -basepar.

Tether er opprettet av det samme morselskapet som kryptovalutautveksling Bitfinex, og de to merkene har sammen vært omgitt av kontrovers. Påstander om at stablecoin ikke er nøyaktig støttet av en tilsvarende dollar, har vært ubegrunnet til tross for flere høyprofilerte undersøkelser.

Tether sies også å ha blitt brukt til å manipulere prisene på Bitcoin under oksekjøringer, og etter hvert som tilbudet øker, øker også prisen på de fleste kryptokurver, slik at korrelasjonen ikke kan nektes.

USD -mynt (USDC)

USD Coin er en relativ nykommer i stablecoin -markedet og samler mye popularitet og markedsandel. USDC er opprettet av et konsortium som inkluderer Coinbase og andre store, pålitelige og anerkjente merker.

Ekte USD (TUSDT)

True USD er en annen nykommer som har fått mye markedsandel de siste månedene ettersom kryptovalutaindustrien har ballong i størrelse.

Paxos Standard (PAX)

Paxos lanserte sin stablecoin under kryptobjørnmarkedet. Paxos tilbyr også en gullstøttet mynt.

Dai (DAI)

DAI er en kryptostøttet stablecoin som er avhengig av Maker-plattformen for å opprettholde en verdi på omtrent $ 1. Det er en desentralisert stablecoin, i motsetning til de mange sentraliserte alternativene som er oppført ovenfor.

Binance USD (BUSD)

Binance USD er en stablecoin utstedt av den populære kryptovaluta handelsplattformen Binance.

Gemini Dollar (GUSD)

Gemini Dollar er en stablecoin utstedt av den populære kryptovaluta handelsplattformen Gemini, eid av Winklevoss Twins, Tyler og Cameron.

Fordeler og ulemper med Stablecoins

Som denne guiden har avslørt, har stablecoins flere brukstilfeller som låser opp en verden med fordeler for kryptoinvestorer. Men de er ikke ideelle for å investere samtidig.

Her er fordelene og ulempene ved å eie stablecoins.

Fordeler

  • Stabilt sted å parkere hovedstaden
  • Tiltenkt verdi overført kommer til mottaker
  • Kan brukes for å unngå volatilitet i kryptomarkedet
  • Tjen en årlig avkastning eller avkastning ved å satse på stablecoins

Ulemper

  • De gjør for dårlige investeringer ettersom verdien aldri øker heller
  • Stablecoins er sterkt sentralisert i de fleste tilfeller
  • Noen stablecoins har et negativt rykte knyttet til morselskapet
  • Det er så mange å velge mellom, det er vanskelig å vite hva som er best

Er det smart å investere i stablecoins?

Sannheten er, nei, det er slett ikke smart å investere i stablecoins. Men hvis det er så mange fordeler, hvorfor er de ikke en god investering? Fordi de er “stabile” som navnet tilsier. Stablecoins svinger ikke i verdi, noe som er positivt når det gjelder å unngå nedgangstendenser i kryptomarkedet og prisavskrivninger. På baksiden setter imidlertid verdien heller ikke pris på det. Den eneste måten å faktisk tjene penger med stablecoins er ved å bytte dem frem og tilbake med kryptokurver, eller ved å satse dem på en plattform som gir avkastning på investeringen. Men de gjør fortsatt ikke en god investering som en eiendel selv.

Vanlige spørsmål om Stablecoin: Vanlige spørsmål om Stablecoin -kryptovalutaer

Stablecoins er en ny teknologi omtrent som andre kryptokurver, og derfor har brukerne mange spørsmål. Her er noen av de vanligste spørsmålene i henhold til bare brukerundersøkelser.

Hva er Stablecoins?

Stablecoins er en type kryptokurrency som opprettholder en stabil og konsistent verdi, og er immun mot de vanlige svingningene i kryptokurrencymarkedet. Stablecoins oppnår dette konsekvent i verdi gjennom en rekke metoder, for eksempel å bli støttet av fiat, varer eller andre kryptoaktiver.

Hva holder stabile mynter stabile?

Stablecoins holdes stabile på en rekke måter. Den mest populære og vanlige metoden innebærer å støtte hver mynt med en tilsvarende dollar eller annen fiat -valuta, for eksempel yuan eller euro.

Hvor mange stablecoins er det?

Det er nå mer enn 40 forskjellige stablecoins på markedet, men flere blir til hver dag. Selv om det er så mange alternativer, er bare et par håndfull mynter klarert og har en rimelig markedsandel.

Er Bitcoin A Stablecoin?

Nei, Bitcoin er ikke en stablecoin. Det er en kryptovaluta og en svært flyktig eiendel. Bitcoin er grunnen til at stablecoins eksisterer på flere måter enn én. Uten Bitcoin ville det ikke eksistert noen mynt, og uten dens volatilitet hadde kanskje ikke behovet for stablecoins kommet frem. Når folk snakker om at Bitcoin er en stablecoin, spøker de om de sjeldne fasene når eiendelen opplever sidelengs handel.

Hva er den beste Stablecoin?

Den beste stablecoin er et subjektivt svar, og det er bare brukeren som kan bestemme. For tiden er Tether den største stablecoin -eiendelen etter markedsverdi og den tredje rangerte kryptovalutaen totalt sett. På grunn av dette er det klart det mest brukte, men det er ikke det mest pålitelige. Det er vanskelig å kalle en eiendel som man ikke har stor tillit til som den “beste”, men den er den nåværende markedslederen.

Konklusjon: Bruk Stablecoins etter behov, men for å tjene penger, handle krypto

Stablecoins er et flott verktøy for kryptokurrencybrukere og investorer på flere måter enn én. Det er en ideell måte å sende verdi til og fra en destinasjon, og en metode for å unngå volatilitet i markedet når fiat -valutaer er utilgjengelige. Fra et investeringssynspunkt er imidlertid stablecoins bare ikke verdt kapitalen. All kapital parkert i stablecoins vil forbli til den prisen for alltid, knyttet til dollar eller hvilken eiendel den prøver å opprettholde stabilitet med.